Toimitus ja markkinointi, Editorial unit & marketing

Raisiontie 6 D
FIN-00280 Helsinki

Puh. +358-9-622 2500

00000000010_00000001356

Leena Aalto

Päätoimittaja, kustantaja
Editor-in-Chief, Publisher

+ 358 9 622 2500
leena.aalto(at)ikkunapaikka.fi

Niinhän siinä kävi, että matkailu vei mennessään melkeinpä sattumalta. Finnairin matkatoimistossa, Top Clubissa, tarvittiin äitiyslomansijaista vuonna 1981. Pikaisesta pyrähdyksestä tulikin mieluinen ammatti, kunnes veri veti edemmäksi. Australian vuosi oli huikea, mutta paluu arkeen koitti ja työrupeamat ensin Suomi-Amerikka-yhdistyksen matkatoimistossa FinnAm Toursilla ja sittemmin Suomi-Seuran Matkatoimistossa.

Välillä ehdin asua muutaman vuoden Englannissa ja työskennellä mm. legendaarisessa Scancomingissa. Myös pyrähdys Jyväskylään ja Helin Matkoihin oli antoisaa aikaa.

Syksyllä 1998 Ikkunapaikan perustaja Make Savojärvi houkutteli lehtihommiin ja siitä saakka on ollut ilo seurata kansanne matkailualan yhä nopeammin vaihtuvia trendejä. Juttuaiheita riittää niin alan muutoksista kuin mielenkiintoisista ihmisistäkin. Matkailubisnes on ehdottomasti ala, josta jutut eivät lopu kesken. Soitellaan!

00000000135_00000001652

Martti Savojärvi

Neuvonantaja, kustantaja
Adviso
r, Publisher

+ 358 50 592 2981
martti.savojarvi(at)ikkunapaikka.fi

Kaikkien aikojen ensimmäisen Ikkunapaikan taiton tein Skiathoksen saarella Kreikassa, saksitaittona paahtavassa auringossa hotellin kivipihassa. Olin varautunut taittoa varten jo ennen matkaa. Mukana olivat purkki liimaa, pensseli, pitkät sakset ja paperisia taittopohjia. Paahtavassa auringossa liimasin oikovedokset paperiarkeille.

Etusivu näytti ihan hyvältä. Pääjuttuna oli kaukomatkojen yllättävä kasvu ja muun osan muodostivat Finnairin silloisen toimitusjohtajan Antti Potilan kuvallinen haastattelu ja Zürichin lentokentän uusia laskeutumisjärjestelmiä koskeva esittely. Yhden palstan laatikkojutussa kerrottiin Ikkunapaikan tulevasta tehtävästä ja toimituksellisista periaatteista. Niitä sanoja ei ole tarvinnut muuttaa 25 vuoteen.

Make Savojärven työhistoriaan kuuluvat mm. Savo, Kuopio, Uusi-Suomi, Kauppalehti, Aurinkomatkat ja Suomen Matkatoimistoyhdistys.

00000000008_00000001350

Esa Aalto

Toimittaja

+ 358 40 575 6594
esa.aalto(at)ikkunapaikka.fi

Olen saappaat syvällä matkailumaailman suossa rämpivä suomalainen keski-ikäinen mies. Urani alkoi muinaisella 1980-luvulla Ystävyysmatkoissa bussimatkojen järjestämisellä silloiseen Leningradiin. Maisterin opinnot yliopistolla saivat jäädä, kun matkailuala vei mennessään.

Vuosien varrelta minulle onkin kertynyt monia rikkaita ja mieleenpainuvia kokemuksia muun muassa Tallinkilta, Kohdematkoista ja Rosenbluthilta, TQ3:sta ja VIA Travelista. Olen myös asunut niin pitkällä kuin pippuri kasvaa – eli Balilla Indonesiassa, jossa muutama vuosi vierähti yhdessä hujauksessa.

Erityisesti minua kiinnostavat Aasian asiat, mutta Ikkunapaikassa seuraan toki sananmukaisesti kaikkea maan ja taivaan väliltä – matkailun kotimaisista kissanristiäisistä kansainvälisiin megatrendeihin. Jos sinulla on hyvä juttuvinkki, ota yhteyttä!

Ja tähän pienenä välikommenttina, että samasta sukunimestään huolimatta Leena ja Esa eivät ole mitään sukua toisilleen.

00000000007_00000001347

Eero Havia

Toimittaja

+ 358 40 583 9420
eero.havia(at)ehavia.inet.fi

Taustani, paitsi eteläpohjalainen jääräpäinen syntyperä, on pitkä ura matkanjärjestäjän tehtävissä ensin 1970-luvun alun Keihäsmatkoilla, sittemmin Aurinkomatkoilla ja Matkapisteessä.

Vuonna 1990 perustin oma yrityksen monensuuntaiseen markkinointiviestintään, johon on kuulunut paitsi toimitustyötä ja julkaisutoimintaa, myös useiden matkakaupan ulkomaisten päämiestahojen edustamista Suomen matkailumarkkinoilla. Maltan pienen saarivaltion toimeksiannosta olen tehnyt töitä pitkään.

Ikkunapaikkaan olen toimittanut lentoliikenteen ja lentomatkustuksen uutisia jo 1990-luvun alkupuolelta lähtien. Ikkunapaikan toimittamisen ohella julkaisen ja ylläpidän Internetissä www.matkaviikko.fi  -matkakaupan ammattiväelle suunnattua uutispalvelua. Lisäksi toimin kouluttajana matkailualan oppilaitoksissa erityisesti liiketalouden, lainsäädännön ja yrittäjyyden alueilla.

AnttiHaukkamaa

Antti Haukkamaa

Toimittaja

+358 50 5357683
antti(at)haukkamaa.com

Matkailualan korkeakouluni oli Net-Matkat reilu parikymmentä vuotta sitten. Silloin tutustuin laajasti Suomen matkatoimistokenttään ja jälleenmyyjiin ympäri Suomea.

Yritystoiminta alalla alkoi ensin virolaisen CasSandran myötä ja sai sitten jatkoa Länsi-Uudellamaalla, jonne perustin Matkahaukan Kirkkonummen ja Karjaan toimistot. Siinä meni 15 vuotta. Päästyäni viralliseen eläkeikään myin Matkahaukan liiketoiminnan kahdelle virkailijalleni, jotka jatkavat työtä.

Alan kehitys on ollut huimaa ja sitä on ollut mielenkiintoista seurata myös SMALin kannalta. Olin siellä mukana hallituksessa ja vedin Välittävien matkatoimistojen toimikuntaa monia vuosia.

Olen aina kirjoittanut mielelläni ja nyt kun on aikaa paneutua erilaisiin matkailuilmiöihin, teen mielelläni juttuja Ikkunapaikkaan.

miia

Miia Manner

Toimittaja

+358 40 530 9141
miia.manner(at)ikkunapaikka.fi

’Olisko jotain äkkilähtöä lämpimään’ kuulin usein kysyttävän, kun aloitin Lloyd Toursilla vuonna 1998. Matka jatkui melko pian Kohdematkoille kaukomatkojen tuotannon ja myynnin pariin. Työ oli mielenkiintoista ja antoisaa ja pääsin tutustumaan moneen kolkkaan maailmassa. Työnantajan nimi muuttui matkan varrella pari kertaa, kuten myös työtehtävät. Työkokemusta karttui myös lentoasemalla päivystyspalveluissa ja asiakaspalvelun tukitoiminnoissa.

Koulun penkkiä olen kuluttanut moneen otteeseen, koulutukseltani olen merkonomi, matkatoimistovirkailija ja matkailun liikkeenjohdon restonomi. Taidan olla ikuinen opiskelija, sillä seuraavaksi on vuorossa opinnot journalismin parissa. Kun lähden reissuun, olen matkakohteen suhteen kaikkiruokainen, mutta majapaikan valitsen aina huolella. Erikoiset, ainutlaatuiset ja omaperäiset hotellit ovat intohimoni. Reissun päällä suosin aina kestävän kehityksen periaatteet huomioivia toimijoita ja pyrin myös kotosalla jättämään mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen.

Ikkunapaikassa aloitin keväällä 2015. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta, ja on ollut ilo tehdä monipuolisia juttuja matkailun ihmeellisestä maailmasta.

00000000009_00000001353

Inna-Pirjetta Lahti

Toimittaja

+ 35850 376 0824,
inna-pirjetta.lahti(at)ikkunapaikka.fi

Olen Matkamessujen kautta matkailualalle päätynyt monitoimimatkaaja, joka pärjää reissussa niin kolmen lapsen kanssa kuin löytöretkeilijä Pata Degermanin retkikunnissa. Matkailutoimittajaksi ja oman yritykseni toimitusjohtajaksi siirryin elokuussa 2013, kun perustin Kohtaamistoimisto Innastuksen.

Kirjoitan monipuolisia matkailujuttuja niin koti- kuin ulkomaiden kohteista ja autan asiakkaitani onnistumaan kohtaamisissaan erilaisten kohderyhmien kanssa.

Matkamessujen yhteyteen rakennan kansainvälisten matkabloggaajien ohjelmaa. Kokemusten jakaminen kirjoittamalla on minulle elinehto ja Lapsiperheen matkakäsikirja (WSOY/2012) syntyi työn ohella ja monen matkailun ammattilaisen suosiollisella avustuksella. Juttukeikoille lähden ennakkoluulottomasti niin kynän ja lehtiön kuin Ikkunapaikka TV:n kamerankin kanssa.

Yhteydet Reproon / Connections to Repro House

Punamusta Oy
Repro
Sirrikuja 2 A
FIN-00940 HELSINKI
Tel. +358-10-230 8486
E-mail: pm.ikkunapaikka@punamusta.com

prepress@punamusta.com

 

Data connections:
FTP: ftp.punamusta.com
Username: ipaikka
password: y30v93

Software in use at REPRODUCTION HOUSE:

PDFX/1A

Mac
Print publishing software:
InDesign

Pc
Print publishing software:
InDesign

File compression: Winzip

X