Hyppää sisältöön
· Leena Aalto

Finnairin Kiinan lennoilla Michelin tason ruokaa

Finnairin Kiinasta Helsinkiin bisnesluokassa lentävät asiakkaat pääsevät 5.12. alkaen nauttimaan moderneja kiinalaisia makuja.

Finnair lentää tällä hetkellä seitsemälle lentokentälle Kiinassa: Pekingissä sekä Capitalin että Daxingin kentille, Shanghaihin, Nanjingiin, Kantoniin, Xiániin ja Hongkongiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Finnair on aloittanut yhteistyön kiinalaisen keittiöpäällikkö DeAille Tamin kanssa.  DeAille Tam on Hongkongissa syntynyt palkittu keittiöpäällikkö, joka on työskennellyt huippuravintoloissa kolmella mantereella. Hän sai ensimmäisenä naisena Kiinassa arvostetun Michelin-­tähden vuonna 2018.

Finnairin bisnesluokan asiakkaille Tam on luonut modernin, kiinalaisen keittiön inspiroiman menun, jossa itä kohtaa lännen herkullisessa muodossa.

Ensimmäinen menu sisältää alku- ja pääruoan:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

*Marinoituja rapuja ja tomaattihyytelöä, herneitä, rapeita tarolastuja ja valkosipulikastiketta

*Häränpihvi sekä mustapippurihilloketta, hunajaa, pikkelöityä kiinanpippuria, bataattia ja vesikrassilientä

Finnair aloitti Signature Chef -ohjelmansa vuonna 2013, ja on siitä lähtien tehnyt yhteistyötä useiden maineikkaiden keittiöpäälliköiden kanssa. Ohjelmassa on ollut mukana nimekkäitä keittiöpäälliköitä Suomesta, Japanista, Kiinasta, Koreasta ja Yhdysvalloista.

Leena Aalto

Ikkunapaikan konkari jo vuodesta 1998. Lehden pitkäaikainen päätoimittaja ja nykyinen advisor, joka seuraa edelleen tiiviisti matkailualan tapahtumia ja trendejä.