Thaimaa - saarihyppelylle Koh Sametin saaristoon

Thaimaan saaristo on mainio kesäkohde. Saarihyppely on hyvä aloittaa pieneltä rennolta Koh Sametilta, jonne on Bangkokista vain kolmen tunnin ajomatka ja puolen tunnin venematka. Koh Sametin saariston mikroilmasto on Thaimaan kuivin. Seudulla sataa paljon vähemmän kuin muualla Itä-Thaimaassa, vaikka toukokuusta syyskuuhun onkin virallisesti sadekausi.
Tässä neljä rauhallista ja tuntematonta saarta Koh Sametin läheltä.

Koh Thalu

Koh Talu
Venematka kahdeksan kilometrin päässä Koh Sametilta sijaitsevalle Koh Talulle kestää vain 20 minuuttia. Koralliriuttojen ja kristallinkirkkaan veden ympäröimä metsäinen saari on täydellinen snorklauskohde.

Valkohiekkaiset rannat löytyvät saaren itä- ja eteläosista. Koh Talun nimi tulee thain kielen reikää tarkoittavasta talu-sanasta ja viittaa saaren rantakalliossa olevaan reikään, joka saa kallion näyttämään veden ylle kaartuvalta sillalta. Koska saari on asumaton, siellä on helppo rentoutua muiden turistien ja kaupustelijoiden saavuttamattomissa.

Koh Kudi
Koh Sametin itäpuolella sijaitseva pieni Koh Kudi tunnetaan 200 metriä leveästä koralliriutastaan. Kristallinkirkkaassa vedessä on hyvä näkyvyys 12 metrin syvyyteen saakka. Pinnan alla voi ihailla muun muassa raidallisia lepakkokaloja ja muita koralliriutoilla viihtyviä värikkäitä lajeja.

Haad Sinsamutin rannalta kannattaa kävellä ylös Pha Nin Mangkornin kalliolle, josta avautuu mahtava näköala koko saaren yli ja aina Koh Sametille saakka. Koh Kudilla ei ole majoituspaikkoja, mutta ulkoilmaelämästä nauttivat voivat pystyttää saarelle joko oman tai edullisesti vuokratun teltan.

Koh Chan
Koh Chan (jota ei sovi sekoittaa Koh Changiin) sijaitsee lyhyen venematkan päässä Koh Sametilta. Saari tunnetaan mahtavista snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksista. Snorklaukseen soveltuu parhaiten saaren etelärannikko ja sukeltamiseen kaakkoisrannikko. Veden syvyys on keskimäärin 12 metriä ja syvimmissä kohdissa 25 metriä. Seikkailunhaluiset saavat täällä seuraa siipisimpuista, riuttahaista, rauskuista ja monenlaisista värikkäistä kaloista.

Koh Man Nai, Rayong

Koh Mun Nai
Koh Mun Nai tunnetaan parhaiten merikilpikonnien suojelutyöstä. Saarelle pääsee pikaveneellä Koh Sametilta 30 minuutissa.

Thaimaan kuningattaren aloitteesta perustettu merikilpikonnien suojelukeskus sijaitsee saaren pohjoisosassa. Se toimii sekä museona että kilpikonnafarmina, jossa kasvaneet merikilpikonnat päästetään myöhemmin luontoon. Kilpikonnafanien unelmakohteessa voi lisäksi nauttia kauniista ja rauhallisesta luonnosta sekä uiskennella viilentävässä merivedessä.

 

Lähde: TAT

Articles

Find More  

Thaimaan lentokentistä savuttomia

Thaimaan viranomaiset ovat sulkeneet lentokenttien tupakointihuoneet. Ne suljettiin helmikuun alussa. Nyt Bangkokin Suvarnabhumi ja Don Mueang, Phuket, Chiang Mai, Hat Yai ja Mae Fah Luang Chiang Rai ovat savuttomia kenttiä. Tupakoida voi ainoastaan terminaalien ulkopuolella, niille osoitetuissa paikoissa. Thaimaan viranomaiset pyrkivät kitkemään tupakoinnin sisätiloista. Myös ravintoloiden ja hotellien tupakointialueet on siirretty ulkotiloihin. Tupakointi on kielletty myös ravintoloiden terasseilla.  

Continue reading  

Angkor Wat on Kambodzan rahasampo

Angkor Watin kävijämäärät ovat nousseet räjähdysmäisesti viime vuosien aikana vaikka sisäänpääsymaksuja on korotettu roimasti. Viime vuonna täällä maailmanperintökohteessa kävi jo 2,59 miljoonaa kansainvälistä turistia. Viime vuonna sen lipputulot ylsivät jo 116,4 miljoonaan Yhdysvaltain dollariin. Vielä reilu vuosi sitten päivälipun hinta Angkor Watin alueelle oli 20 dollaria ja se lähestulkoon tuplattiin nykyiseen 37 US dollariin. Kolmen päivän lippu maksaa 62 USdollaria. …

Continue reading  

Kaksi kiinalaista lentoyhtiötä Suomeen

Tibet Airlines avaa reitin Jinanista Helsinkiin huhtikuun alussa ja Juneyao Air Shanghaista kesällä 2019. Tibet Airlines avaa Jinan-Helsinki reitin 8. huhtikuuta alkaen kerran viikossa ja toukokuusta lähtien kaksi kertaa viikossa. Reitti lennetään Airbus 330 koneella. Tibet Airlinesin päätoimipiste on Tiibetin Lhasassa, lentoyhtiö on perustettu vuonna 2010. Lentoyhtiö aloitti säännölliset lennot heinäkuussa 2011 Airbus A319-koneilla. Toinen kiinalaisyhtiö, Juneyao Air, aloittaa suorat lennot …

Continue reading  

Bangkokin savusumu jatkuu

Bangkokia jo viikkoja kiusannut saastesumu ei hellitä. Viranomaiset arvioivat, että huono ilmanlaatu voi jatkua aina maaliskuulle saakka. Mitään hengästyttävää liikuntaa kuten juoksua, pyöräilyä jne. ei nyt suositella. Niin paikalliset kuin turistitkin ovat jo joutuneet käyttämään hengityssuojaimia. Mikäli tilanne pahenee, kaupunkia uhkaa koulujen sulkeminen. Suuri osa saastesumusta on moottoriajoneuvojen ja teollisuuden aiheuttamaa, mutta osan sumupilvestä uskotaan aiheutuneen myös kaupungin ulkopuolella olevien …

Continue reading  
X