Thaimaan pohjoinen maakunta Nan

Villin luonnon ja kaukaisen sijainnin vuoksi Nanin maakunta avautui ihmisille vasta noin sata vuotta sitten. Se ei ollut kovin tunnettu edes thaimaalaisten keskuudessa 1900-luvun loppupuolelle saakka. Nanin pohjoista maakunta on edelleen täynnä tutkimattomia, aitoja maisemia. Siellä voit kokea maaseutukyliä ja kumpuilevia vuoria kaukaisissa paikoissa, joissa asuu yli 10 etnistä ryhmää, mukaan lukien Tai Lue -kulttuuri ja sen etninen perintö.

Vaikka Nanin maakunta on edelleen raa’an kaunis ja aito, kehitys ja modernisointi ovat saavuttaneet myös tämän kaukaisen alueen. Nan Nakhonin lentokentälle lennetään nyt Bangkokista ja Chiang Maista, joten matkailijoiden on nyt entistä helpompi tutustua rentoon ja viehättävään vanhaankaupunkiin, pieniin mutta kulttuurisesti rikkaisiin kyliin, suuriin riisipeltoihin, kahviplantaaseihin ja majesteettisiin vuoriin. Tai Lue -kulttuuri on peräisin juuri tältä alueelta, ja sen perinnön voi tuntea esimerkiksi nauttiessasi kahvia Ban Tai Lue -kahvilassa riisipellon keskellä. Tai Luen tunnetulla kudontatekniikalla valmistettuja tuotteita sekä perinteisiä kangas- ja tekstiilituotteita löytyy Lamduan Textilestä.

Whisper of Love Wat Phuminissa
Wat Phuminin temppelistä löytyy Thaimaan upeimpia seinämaalauksia. Parhaiten säilyneet maalaukset kuvaavat buddhalaisia legendoja ja Tai Lue -kansan arkipäivää. Yksi tunnetuimmista maalauksista on nimeltään Whisper of Love. Se kuvaa tatuoitua miestä, joka kuiskaa rakkauden sanoja naiselle – Pu Marn Ya Marn. Paikallinen legenda kertoo, että jos sinä ja rakastettusi toivotte ikuista rakkautta Pu Marn Ya Marnin edessä, rakkaudestanne tulee ajaton seinämaalauksen tavoin.

Long Boat Racing Festival, Nan.

Kansallispuistot
Nanin maakunnassa on jopa seitsemän kansallispuistoa. Niistä tunnetuin on Doi Phu Khan kansallispuisto. Se on myös ainoa, josta löydät harvinaisen kauniin vaaleanpunaisen Chomphu Phu Kha -kukan, joka kukkii helmikuussa. Kansallispuisto on loistava tapa tutustua Thaimaan luontoon. Puiston vaellusreittien varrella on kauniita vesiputouksia ja upeita näköalapaikkoja viidakon peittämiin vuoriin ja laaksoihin. Kansallispuistoissa voi myös yöpyä.

Wat Phra That Khao Noi
Korkealla sijaitseva temppeli tarjoaa upeat panoraamanäkymät. Täällä on myös yhdeksän metriä korkea kultainen buddhapatsas, joka katsoo alhaalla laaksossa sijaitsevaan Nanin kaupunkiin. Nauti upeista auringonlaskuista, jotka heijastuvat kullatuista temppelirakennuksista. Voit joko ajaa paikalle autolla tai kiivetä yli 300 porrasta ylös. Joka tapauksessa matka on vaivan arvoinen.

Bo Kluean suolakaivokset
Bo Kluea tarkoittaa suolakaivoksia, ja kohteessa näet juuri niitä. Tässä pienessä kylässä voit kokea maailman ainoat vuorisuolakaivokset. Seuraa koko prosessia ja näe, kuinka kyläläiset uuttavat vuorisuolan kaivoksista ja keittävät sen. Tämä on perinteinen ja kestävä tapa, jota on käytetty jo vuosituhansien ajan. Tämä aikamatka kylän perinteisiin ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Long Boat Racing Festival, Nan

Long Boat -festivaali
Nanin Longboat-kilpailu on vuosittainen tapahtuma, joka tarjoaa paljon viihdettä ja jännitystä ja tuo maakuntaan paljon kävijöitä. Tapahtuma on yksi monista thaimaalaisista perinteistä, joiden alkuperä on Ayutthaya-kaudella (noin 600 vuotta sitten). Festivaalin aikana käytetyt veneet on valittu huolellisesti ja valmistettu erityisestä puusta, joka kuvastaa uskoa tiettyyn alueeseen. Veneitä ohjaavilla soutajilla on useiden vuosien koulutus ja kokemus. Jos haluat kokea venefestivaalit, kannattaa vierailla Nanissa syys- tai lokakuussa, koska vesi on silloin korkeimmillaan.

Nauti paikallisista makuelämyksistä
Thaimaa on todellinen ruokamaa, joten muista tutustua myös paikallisiin makuihin. Wat Phuminin ulkopuolella järjestettävillä viikonloppumarkkinoilla on tarjolla mielenkiintoisia ruokalajeja, kuten friteerattuja sirkkoja. Hueanhom-ravintola tarjoaa paikallisia erikoisuuksia, joita ovat esimerkiksi som khao soi (burmalaisvaikutteinen nuudelikeitto), khanom chin nam ngiao (riisinuudelit ja liha-verikastike) sekä erilaisia kalacurryja. Jos sokerihammastasi kolottaa, kannattaa käydä Auntie Nimsissä (Raan Kong Wan Pa Nim), jossa on tarjolla monia thaimaalaisia jälkiruokia (khanom) ja kookosjäätelöä.

Lähde: Thaimaan turistitoimisto

Articles

Find More  

ITB Asia suurempi kuin koskaan

Singaporessa tänään viimeistä päivää käynnissä olevat messut rikkoi niin kävijä- kuin näytteilleasettajaennätyksiä. Näytteilleasettajia oli mukana 1 300 ja ostajia 1 250. Matkailualan ammattilaista oli paikalla 132 maasta. Messuilla oli 27 000 etukäteen sovittua tapaamista, mikä oli reilun seitsemän prosentin korotus viime vuoteen. Messut oli levittäytynyt kahteen halliin. Toisessa olivat esillä eri maiden matkailutarjonta ja toisessa MICE-palveluita tarjoavia yrityksiä sekä matkailualan …

Continue reading  

ITB Asia -messut avattiin Singaporessa

Suomi on Singaporessa jälleen mukana yhteisosastolla ja Rovaniemi ja Finnair omillaan. ITB Asia järjestetään 12. kerran Singaporen Sands Expo & Convention Centerissä Marina Bay Sandsissa. Kongressikeskuksessa on ensi kertaa myös erillinen MICE-halli sekä oma alue muslimi-turismille. Kolmipäiväiset messut on tarkoitettu ainoastaan matkailualan ammattilaisille. Mukana on 1 300 näytteilleasettajaa ja 1 250 ostajaa, joista 60 % on Aasian maista. Singaporen Messe …

Continue reading  

Thaimaa kieltää muovipussit

Thaimaan viranomaiset kieltävät maassa muovipussien käytön vuoden 2021 alusta. Viranomaiset toivovatkin, että perinteiset ”pintot” (kuvassa) otettaisiin jälleen käyttöön ruoka-annoksia haettaessa. Ruoka-astioita on pidetty vanhanaikaisena, mutta nyt niiden uutta nousua taas odotetaan. Monet suuret ruokaketjut ovat ilmoittaneet luopuvansa muovipusseista jo ensi vuoden alussa. Thaimaa on maailman kuudenneksi pahin merten saastuttajista muovijätteillään. Uuden lain uskotaan vähentävän Thaimaassa muovijätettä jopa 30 %. Alla …

Continue reading  

Finnair codeshare-yhteistyöhön Fiji Airwaysin kanssa

Finnair ja Fiji Airways ovat sopineet uudesta codeshare-kumppanuudesta Helsingin ja Fijin Nadin (NAN) välillä. Finnairin asiakkaat voivat 27. lokakuuta 2019 alkaen lentää Fiji Airwaysin jatkolennoilla Nadiin Hongkongista, Singaporesta ja Naritasta Finnairin AY-koodilla. Lisäksi Finnairin on tarkoitus lisätä lentonumeronsa San Franciscon (SFO), Los Angelesin (LAX) ja Nadin välille saatuaan tarvittavat viranomaishyväksynnät. Uusi yhteistyö tarjoaa Finnairin asiakkaille uuden eksoottisen kohteen, ja mahdollistaa ensimmäistä kertaa maailmanympärysmatkan tekemisen Finnairin omien kohteiden ja Fijin kautta. Fiji Airwaysin lentokoodi FJ lisätään vastavuoroisesti Finnairin …

Continue reading  
X