Thaimaan pohjoinen maakunta Nan

Villin luonnon ja kaukaisen sijainnin vuoksi Nanin maakunta avautui ihmisille vasta noin sata vuotta sitten. Se ei ollut kovin tunnettu edes thaimaalaisten keskuudessa 1900-luvun loppupuolelle saakka. Nanin pohjoista maakunta on edelleen täynnä tutkimattomia, aitoja maisemia. Siellä voit kokea maaseutukyliä ja kumpuilevia vuoria kaukaisissa paikoissa, joissa asuu yli 10 etnistä ryhmää, mukaan lukien Tai Lue -kulttuuri ja sen etninen perintö.

Vaikka Nanin maakunta on edelleen raa’an kaunis ja aito, kehitys ja modernisointi ovat saavuttaneet myös tämän kaukaisen alueen. Nan Nakhonin lentokentälle lennetään nyt Bangkokista ja Chiang Maista, joten matkailijoiden on nyt entistä helpompi tutustua rentoon ja viehättävään vanhaankaupunkiin, pieniin mutta kulttuurisesti rikkaisiin kyliin, suuriin riisipeltoihin, kahviplantaaseihin ja majesteettisiin vuoriin. Tai Lue -kulttuuri on peräisin juuri tältä alueelta, ja sen perinnön voi tuntea esimerkiksi nauttiessasi kahvia Ban Tai Lue -kahvilassa riisipellon keskellä. Tai Luen tunnetulla kudontatekniikalla valmistettuja tuotteita sekä perinteisiä kangas- ja tekstiilituotteita löytyy Lamduan Textilestä.

Whisper of Love Wat Phuminissa
Wat Phuminin temppelistä löytyy Thaimaan upeimpia seinämaalauksia. Parhaiten säilyneet maalaukset kuvaavat buddhalaisia legendoja ja Tai Lue -kansan arkipäivää. Yksi tunnetuimmista maalauksista on nimeltään Whisper of Love. Se kuvaa tatuoitua miestä, joka kuiskaa rakkauden sanoja naiselle – Pu Marn Ya Marn. Paikallinen legenda kertoo, että jos sinä ja rakastettusi toivotte ikuista rakkautta Pu Marn Ya Marnin edessä, rakkaudestanne tulee ajaton seinämaalauksen tavoin.

Long Boat Racing Festival, Nan.

Kansallispuistot
Nanin maakunnassa on jopa seitsemän kansallispuistoa. Niistä tunnetuin on Doi Phu Khan kansallispuisto. Se on myös ainoa, josta löydät harvinaisen kauniin vaaleanpunaisen Chomphu Phu Kha -kukan, joka kukkii helmikuussa. Kansallispuisto on loistava tapa tutustua Thaimaan luontoon. Puiston vaellusreittien varrella on kauniita vesiputouksia ja upeita näköalapaikkoja viidakon peittämiin vuoriin ja laaksoihin. Kansallispuistoissa voi myös yöpyä.

Wat Phra That Khao Noi
Korkealla sijaitseva temppeli tarjoaa upeat panoraamanäkymät. Täällä on myös yhdeksän metriä korkea kultainen buddhapatsas, joka katsoo alhaalla laaksossa sijaitsevaan Nanin kaupunkiin. Nauti upeista auringonlaskuista, jotka heijastuvat kullatuista temppelirakennuksista. Voit joko ajaa paikalle autolla tai kiivetä yli 300 porrasta ylös. Joka tapauksessa matka on vaivan arvoinen.

Bo Kluean suolakaivokset
Bo Kluea tarkoittaa suolakaivoksia, ja kohteessa näet juuri niitä. Tässä pienessä kylässä voit kokea maailman ainoat vuorisuolakaivokset. Seuraa koko prosessia ja näe, kuinka kyläläiset uuttavat vuorisuolan kaivoksista ja keittävät sen. Tämä on perinteinen ja kestävä tapa, jota on käytetty jo vuosituhansien ajan. Tämä aikamatka kylän perinteisiin ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Long Boat Racing Festival, Nan

Long Boat -festivaali
Nanin Longboat-kilpailu on vuosittainen tapahtuma, joka tarjoaa paljon viihdettä ja jännitystä ja tuo maakuntaan paljon kävijöitä. Tapahtuma on yksi monista thaimaalaisista perinteistä, joiden alkuperä on Ayutthaya-kaudella (noin 600 vuotta sitten). Festivaalin aikana käytetyt veneet on valittu huolellisesti ja valmistettu erityisestä puusta, joka kuvastaa uskoa tiettyyn alueeseen. Veneitä ohjaavilla soutajilla on useiden vuosien koulutus ja kokemus. Jos haluat kokea venefestivaalit, kannattaa vierailla Nanissa syys- tai lokakuussa, koska vesi on silloin korkeimmillaan.

Nauti paikallisista makuelämyksistä
Thaimaa on todellinen ruokamaa, joten muista tutustua myös paikallisiin makuihin. Wat Phuminin ulkopuolella järjestettävillä viikonloppumarkkinoilla on tarjolla mielenkiintoisia ruokalajeja, kuten friteerattuja sirkkoja. Hueanhom-ravintola tarjoaa paikallisia erikoisuuksia, joita ovat esimerkiksi som khao soi (burmalaisvaikutteinen nuudelikeitto), khanom chin nam ngiao (riisinuudelit ja liha-verikastike) sekä erilaisia kalacurryja. Jos sokerihammastasi kolottaa, kannattaa käydä Auntie Nimsissä (Raan Kong Wan Pa Nim), jossa on tarjolla monia thaimaalaisia jälkiruokia (khanom) ja kookosjäätelöä.

Lähde: Thaimaan turistitoimisto

Articles

Find More  

Guangzhou ympärivuotiseksi

Finnair lentää ensi talvikaudesta lähtien Kiinan Guangzhouhun (Kantoniin) ympäri vuoden. Vuonna 2016 avattu Guangzhoun reitti on tähän asti lennetty kesäkauden reittinä neljästi viikossa. Talvikaudella 2019/2020 Finnair lentää Guangzhoun ja Helsingin välillä kahdesti viikossa. Reitti operoidaan kesästä 2019 lähtien uusilla A350-koneilla. Finnair siirtyy samalla Guangzhoun lentokentän terminaali 2:een, joka on suunniteltu tukemaan joustavaa jatkomatkustusta. Finnair työstää myös code share -yhteistyösopimusta China Southernin kanssa, joka …

Continue reading  

Jet Airways konkurssiin

Kuukausia ongelmissa ollut intialainen Jet Airways on mennyt konkurssiin. Yhtiö ei saanut enää rahaa rahoittajilta tai pankeilta ja sen kaikki koneet ovat jääneet maahan. Yhtiön palkkalistoilla oli yli 20 000 henkilöä. Viime viikolla yhtiön 124 koneesta oli liikenteessä vain 14. Kaikki kansainväliset lennot oli jo peruttu. Intialainen Naresh Goyal perusti yhtiön 1990-luvun alussa. Jet Airwaysillä oli parhaimmillaan yli 20 % …

Continue reading  

5 hyvää syytä vierailla Macaossa

Kaupallinen yhteistyö. Hongkongiin suuntautuvan liike-, loma- tai stopover-matkan yhteydessä kannattaa ehdottomasti kokea myös merellinen Macao. Tämä Aasian viihdemetropoli sijaitsee vain tunnin matkan päässä Hongkongista. Kaupunki oli 400 vuoden ajan Portugalin hallinnassa, ja nykyisin sen vetonauloina ovat upea ruokatarjonta, ainutlaatuinen kulttuurihistoria ja maailmanluokan viihde-elämykset. 1. Michelin-mekka Vaikka pinta-alaa on vain reilut 30 km2, Macaossa on jopa 19 Michelin-ravintolaa, jotka tarjoavat portugalilais- …

Continue reading  

Malesia haluaa myydä Malaysia Airlinesin

Malesian pääministerin Mahathir bin Mohamadin mukaan maan hallituksen tarkoitus on myydä Malaysia Airlines, tai pahimmassa tapauksessa sulkea lopullisesti lentoyhtiö, sillä sen tappiot ovat käyneet sietämättömiksi. Pääministerin mukaan he joutuvat tekemään pian päätöksen, joka ei tule olemaan helppo kenellekään. Epävarmat polttoainehinnat, laskevat seat yieldsit, kohonneet kustannukset, hidas matkustajakasvu sekä low cost-lentoyhtiöt ovat tehneet Malesian kansallisen lentoyhtiön toiminnasta haasteellisen. Emmekä voi unohtaa …

Continue reading  
X