Dubai: paikallisten 10 suosikkiravintolaa

Dubain matkailuneuvosto pyysi paikallisia asukkaita valitsemaan aavikkometropolin parhaat ruokapaikat. Tuloksena oli seuraava lista, jossa on Dubain 10 parasta “salaista” kulinarismin keidasta.

 

Fish hut

Kalasta pitävien kannattaa ehdottomasti suunnata Fish hutiin, joka sijaitsee Oud Methan alueella. Täältä löytyy herkkuja joka lähtöön aina valkosipulikastikkeella höystetyistä perhoskatkaravuista “päivän kalansaaliiseen”. Tarjolla on myös runsas valikoima rapeita salaatteja.

That Place Café

Jumeirah Beachin That Place Café on erikoistunut fuusioruokaan ja tarjoaa aamiaista, lounasta sekä päivällistä. Ruokalista ulottuu salaateista ja burgereista pastaan ja curryihin, ja ravintola on kuulu varsinkin marja- ja pistaasipannukakuistaan sekä tuoreista mykyistä, joita käytetään monissa ruoissa.

Ayubowan

Jumeirah Lake Towersissa sijaitseva Ayubowan on srilankalaisen keittiön tyyssija. Rustiikkinen ravintola tarjoaa srilankalaisia erikoisuuksia, joissa on käytetty esimerkiksi kookosmaitoa, currya ja tulisia mausteita.

Dubai Wok’n Roll

Wok N Roll

Jos haussa on konstailematon ruokapaikka, jossa ei tingitä laadusta eikä mausta, kannattaa suunnata Barsha Business Squarella sijaitsevaan Wok N Rolliin. Paikka tarjoaa vieraiden maun mukaan räätälöityjä aasialaisia fuusioruokia. Kun listalta valitsee haluamansa kastikkeen, hiilihydraatti- ja proteiinilisän sekä kolmenlaisia kasviksia, kokki loihtii niistä maukkaan vokkikulhon.

Dubai Grub Shack

Grub Shack

Grub Shack on kuulemma Dubain paras paikka nauttia kiinalaisesta katuruoasta ja perinteisistä goalaisista aterioista. Suosituimpia annoksia ovat piripiri-kuningasravut sekä intialaiset erikoisuudet. Varsinkin paikan biryani (intialainen riisiruoka) on suosittu. Grub Shack tarjoaa myös kasvisannoksia, ja jokailtaisen elävän musiikin ansiosta ravintolasta on tullut paikallisten suosikki.

 

Hot Palayok

Karamassa sijaitsevassa Hot Palayok -ravintolassa pidetään viikoittain teemailtoja, jotka keskittyvät esimerkiksi grilliruokiin tai äyriäisiin. Buffetravintolassa voi nauttia filippiiniläisistä ja aasialaisista suosikeista sopuhintaan. Paikan edullisuuden ja ystävällisen henkilökunnan vuoksi Hot Palayokista on tullut suorastaan toinen koti Dubaissa asuville filippiiniläisille.

Dubai Chai and Co

Chai and Co

Al Warqasta löytyvä Chai and Co -kahvila tunnetaan sahramilla maustetusta chai-teestään ja vastaleivotuista rieskoista, joihin on saatavissa useita täytevaihtoehtoja. Arabialaisten erikoisuuksien lisäksi ruokalistalla on intialaisia, aasialaisia ja läntisiä ruokia.

Dubai Smat Cafe

Smat Café & Restaurant

Uptownin Mirdifissä sijaitseva Smat Café & Restaurant on hienostuneen periarabialaisen sisustuksensa vuoksi oivallinen paikka tutustua Emiraattien ruokaperinteisiin. Jos kuitenkin tutut maut ovat enemmän mieleen, ravintolasta saa myös burgereita, sandwicheja ja pastaa.

Dubai Tum Tum Asia

Tum Tum Asia

Makeaa, suolaista, hapanta ja mausteista – ja 100-prosenttista kasvisruokaa. Siinä pähkinänkuoressa Tum Tum Asia, joka sijaitsee Oud Methassa. Ravintola tarjoaa kaakkoisaasialaisia ruokia värikkäässä ja viihtyisässä ympäristössä, joka vie ajatukset Aasiaan.

Dubai wooden Cellar

Wooden Cellar

Dubai Sports Cityn Wooden Cellar -ravintolassa tarjotaan kreikkalaisia herkkuja: souvlakia, fetasalaattia ja pastitsadaa, joka on kreikkalainen pastaruoka. Kaikki reseptit ovat peräisin kreikkalaisen isoäidin keittiöstä, ja aitoa kreikkalaista ruokailukokemusta kaipaavat voivat myös tilata jaettavia annoksia koko pöytäseurueelle.

 

Lue lisää Dubain suosikkiravintoloista täällä.

Articles

Find More  

Boeing 747 meressä Bahrainin edustalla

Bahrainin uusi DiveBahrain – merenalainen puisto avataan elokuun lopulla. Yksi puiston vetonauloista on meren pohjaan upotettu Boeing 747 -lentokone, jonka sisään pääsee sukeltamaan. Koneen sisus on riisuttu, mutta sinne odotetaan paljon pieniä kalaparvia. Kone on pituudeltaan 70 metriä. Puisto on kooltaan 100 000 neliömetrin laajuinen. Meren pohjassa on mm. keinotekoisia koralleja. Puiston mukaan keinotekoiset korallit itse asiassa suojelevat oikeita koralleja, kun …

Continue reading  

Dubai rakentaa oman Rivieran

Dubaihin ollaan rakentamassa uusi merellinen lomakohde huvijahtisatamineen. Esikuvana ovat upeat merenrantakohteet kuten Portofino, Porto Cervo ja Monte Carlo. Mina Rashidin satama-alueen uudistuksessa on tiedossa vaan paljon hulppeampaa. Suunnitelmaan kuuluu uusi elitistinen ostoskeskus The Dubai Mall by the Sea, Signature-hotellit ja yksityisomisteiset beach clubit sekä kelluva pursiseuran klubitalo. Puistoihin, toriin ja puolen kilometrin mittaiseen kanavaan haetaan inspiraatiota Venetsiasta ja koko komeutta …

Continue reading  

Gizaan Suuri egyptiläinen museo

Pitkään odotettu ja kansallisena ylpeyden aiheena pidetty Suuri egyptiläinen museo avautuu yleisölle ensi vuonna. Egyptin hallitus toivoo, että Gizan pyramidien läheisyydessä sijaitseva uusi Suuri egyptiläinen museo toisi kansainväliset matkailijat takaisin maahan. Museon piti alun perin avata ovensa jo 2015, mutta arabikevät ja muut erinäiset asiat ovat myöhästyttäneet projektin valmistumista. Suuri egyptiläinen museo tulee olemaan maailman suurin museo, joka on omistettu …

Continue reading  

Royal Air Marocosta oneworldin jäsen

Oneworld saa uuden jäsenen Royal Air Marocista, joka on Afrikan suurin liittoutumaton lentoyhtiö. Liittyminen tapahtuu vuoden 2020 puolivälissä ja samalla alueellinen tytäryhtiö Royal Air Maroc Express liittyy oneworldin liitännäisjäseneksi. Royal Air Marocin liittyminen lisää oneworldin kohdekaupunkien määrää 34 kaupungilla ja uusia maita tulee mukaan 21. Yhtiön mukaantulo kasvattaa oneworldin kohdeverkoston 1 069 lentoasemaan 178 maassa. Royal Air Maroc on oneworldin …

Continue reading  
X