Dubai: paikallisten 10 suosikkiravintolaa

Dubain matkailuneuvosto pyysi paikallisia asukkaita valitsemaan aavikkometropolin parhaat ruokapaikat. Tuloksena oli seuraava lista, jossa on Dubain 10 parasta “salaista” kulinarismin keidasta.

 

Fish hut

Kalasta pitävien kannattaa ehdottomasti suunnata Fish hutiin, joka sijaitsee Oud Methan alueella. Täältä löytyy herkkuja joka lähtöön aina valkosipulikastikkeella höystetyistä perhoskatkaravuista “päivän kalansaaliiseen”. Tarjolla on myös runsas valikoima rapeita salaatteja.

That Place Café

Jumeirah Beachin That Place Café on erikoistunut fuusioruokaan ja tarjoaa aamiaista, lounasta sekä päivällistä. Ruokalista ulottuu salaateista ja burgereista pastaan ja curryihin, ja ravintola on kuulu varsinkin marja- ja pistaasipannukakuistaan sekä tuoreista mykyistä, joita käytetään monissa ruoissa.

Ayubowan

Jumeirah Lake Towersissa sijaitseva Ayubowan on srilankalaisen keittiön tyyssija. Rustiikkinen ravintola tarjoaa srilankalaisia erikoisuuksia, joissa on käytetty esimerkiksi kookosmaitoa, currya ja tulisia mausteita.

Dubai Wok’n Roll

Wok N Roll

Jos haussa on konstailematon ruokapaikka, jossa ei tingitä laadusta eikä mausta, kannattaa suunnata Barsha Business Squarella sijaitsevaan Wok N Rolliin. Paikka tarjoaa vieraiden maun mukaan räätälöityjä aasialaisia fuusioruokia. Kun listalta valitsee haluamansa kastikkeen, hiilihydraatti- ja proteiinilisän sekä kolmenlaisia kasviksia, kokki loihtii niistä maukkaan vokkikulhon.

Dubai Grub Shack

Grub Shack

Grub Shack on kuulemma Dubain paras paikka nauttia kiinalaisesta katuruoasta ja perinteisistä goalaisista aterioista. Suosituimpia annoksia ovat piripiri-kuningasravut sekä intialaiset erikoisuudet. Varsinkin paikan biryani (intialainen riisiruoka) on suosittu. Grub Shack tarjoaa myös kasvisannoksia, ja jokailtaisen elävän musiikin ansiosta ravintolasta on tullut paikallisten suosikki.

 

Hot Palayok

Karamassa sijaitsevassa Hot Palayok -ravintolassa pidetään viikoittain teemailtoja, jotka keskittyvät esimerkiksi grilliruokiin tai äyriäisiin. Buffetravintolassa voi nauttia filippiiniläisistä ja aasialaisista suosikeista sopuhintaan. Paikan edullisuuden ja ystävällisen henkilökunnan vuoksi Hot Palayokista on tullut suorastaan toinen koti Dubaissa asuville filippiiniläisille.

Dubai Chai and Co

Chai and Co

Al Warqasta löytyvä Chai and Co -kahvila tunnetaan sahramilla maustetusta chai-teestään ja vastaleivotuista rieskoista, joihin on saatavissa useita täytevaihtoehtoja. Arabialaisten erikoisuuksien lisäksi ruokalistalla on intialaisia, aasialaisia ja läntisiä ruokia.

Dubai Smat Cafe

Smat Café & Restaurant

Uptownin Mirdifissä sijaitseva Smat Café & Restaurant on hienostuneen periarabialaisen sisustuksensa vuoksi oivallinen paikka tutustua Emiraattien ruokaperinteisiin. Jos kuitenkin tutut maut ovat enemmän mieleen, ravintolasta saa myös burgereita, sandwicheja ja pastaa.

Dubai Tum Tum Asia

Tum Tum Asia

Makeaa, suolaista, hapanta ja mausteista – ja 100-prosenttista kasvisruokaa. Siinä pähkinänkuoressa Tum Tum Asia, joka sijaitsee Oud Methassa. Ravintola tarjoaa kaakkoisaasialaisia ruokia värikkäässä ja viihtyisässä ympäristössä, joka vie ajatukset Aasiaan.

Dubai wooden Cellar

Wooden Cellar

Dubai Sports Cityn Wooden Cellar -ravintolassa tarjotaan kreikkalaisia herkkuja: souvlakia, fetasalaattia ja pastitsadaa, joka on kreikkalainen pastaruoka. Kaikki reseptit ovat peräisin kreikkalaisen isoäidin keittiöstä, ja aitoa kreikkalaista ruokailukokemusta kaipaavat voivat myös tilata jaettavia annoksia koko pöytäseurueelle.

 

Lue lisää Dubain suosikkiravintoloista täällä.

Articles

Find More  

Royal Air Marocosta oneworldin jäsen

Oneworld saa uuden jäsenen Royal Air Marocista, joka on Afrikan suurin liittoutumaton lentoyhtiö. Liittyminen tapahtuu vuoden 2020 puolivälissä ja samalla alueellinen tytäryhtiö Royal Air Maroc Express liittyy oneworldin liitännäisjäseneksi. Royal Air Marocin liittyminen lisää oneworldin kohdekaupunkien määrää 34 kaupungilla ja uusia maita tulee mukaan 21. Yhtiön mukaantulo kasvattaa oneworldin kohdeverkoston 1 069 lentoasemaan 178 maassa. Royal Air Maroc on oneworldin …

Continue reading  

LUMI edustaa Suomea Dubain Expossa

Suomen paviljonki LUMI yhdistää talvimaiseman ja arabialaisen teltan. Paviljonki on ulkopuolelta lumivalkoinen, ja sen sisääntulo antaa vaikutelman arabitelttaan saapumisesta. Paviljongin keskelle tulee luonnonmukainen puurakenteinen Kuru-niminen tila, joka tarjoaa rauhallisen levähdyspaikan maailmannäyttelyn hälinästä. Paviljongissa esitellään innovatiivisella tavalla Suomen osaamista ja asiantuntemusta useilla eri aloilla, kuten puhtaissa teknologioissa, palveluissa ja matkailussa. Paviljonkiin rakennettavasta näyttelystä kävijä saa kokemuksia ja tietoa jatkuvasta kehityksestä ja …

Continue reading  

Kuusi tuntia aurinkoon

Norwegian aloitti kuun alussa suorat lennot Helsingistä Marokon Agadiriin. Lento operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Lento kestää hieman alle kuusi tuntia. Norwegian myös jatkaa talvilentoaan Marrakechiin, minne se lentää kolme kertaa viikossa; maanantaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin. Joukko suomalaisia matkailualan ammattilaista pääsi ensilennolla tutustumaan molempiin Norwegianin kohteisiin. Kaksi kaupunkia yhdistämällä saat oivan kombinaation rantakohdetta ja kaupunkilomaa. Matka maanteitse kaupungista toiseen …

Continue reading  

Norwegian Agadiriin

Norwegian aloittaa 3.11. uuden suoran reitin Helsingistä Marokon Agadiriin. Helsinki- Agadir (AGA) -reitti liikennöidään kerran viikossa lauantaisin. Marokon eteläosassa sijaitseva, valkokalkitusta ilmeestään tunnettu rannikkokaupunki Agadir houkuttelee matkailijoita miellyttävällä ilmastolla, monilla ravintoloilla ja edullisilla ostosmahdollisuuksilla. Norwegian lentää myös Marokon Marrakechiin kaksi kertaa viikossa keskiviikkoisin ja lauantaisin. Norwegian lisää talvikaudeksi lentoja useisiin suosittuihin kohteisiin. Lisävuoroja saavat reitit Malagaan, Lontooseen ja Krakovaan. Eniten …

Continue reading  
X