Hyppää sisältöön
· Leena

Scandicin liikevaihto kasvoi hieman

Scandic on julkistanut viime vuoden tuloksensa.

Scandicin liikevaihto kasvoi 23,5 prosenttia ja oli 18,007 miljoonaa kruunua (14,582). Liikevaihto kasvoi 6,0 prosenttia pois lukien Restelin hotellitoimintojen oston ja valuuttakurssien vaikutukset. Vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi 1,2 prosenttia.

Oikaistu käyttökate nousi 1,957 miljoonaan kruunun (1,573), marginaalilla 10,9 prosenttia (10,8).

Restelin hotellitoimintojen oston vaikutus käyttökatteeseen oli 196 miljoonaa kruunua, marginaalilla 9,1 prosenttia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Osakekohtainen tulos oli 6,54 kruunua (6,86). Vertailukelpoinen osakekohtainen tulos nousi 7,5 prosenttia, kun vuokrasopimusten ja valuuttakurssien vaihteluiden vaikutukset lainojen uudelleenarvostukseen on eliminoitu.
Hallitus ehdottaa kevään 2019 yhtiökokoukselle, että osinko on 3,50 kruunua osakkeelta.

 

Aki Käyhkö.

Scandic Hotels Oy:n toimitusjohtaja Aki Käyhkön katsaus

 
Suomessa viime vuoden suurin ponnistus oli Restel-hotellien onnistunut integraatio, jossa yli 40 uutta hotellia sulautettiin menestyksekkäästi osaksi Scandicin liiketoimintaa, hallintoa, prosesseja ja konsepteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Scandic Hotels Oy on nyt Suomen suurin hotelliyhtiö ja sen myötä olemme hyvissä asemissa täyttämään asiakkaidemme tarpeet valtakunnallisesti. Olemme ylpeitä siitä, että poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta saavutimme asettamamme tulostavoitteet ja myös asiakastyytyväisyytemme kehittyi positiivisesti.

 

 

 

Jens Mathiesen.

Scandic Hotels Groupin konsernin toimitusjohtaja Jens Mathiesenin katsaus

Minulla on suuri kunnia olla tullut valituksi Pohjoismaiden johtavan hotelliketjun konsernin toimitusjohtajaksi. Odotan, että pääsen suuntaamaan Scandicia kohti päätettyjä toimintasuunnitelmia keskittymällä kannattavuuteen ja parantamalla tehokkuuttamme ja kilpailukykyämme.

Pohjoismaiden matkailun hyvä kysyntä ja Saksan markkinoiden positiivinen kehitys ovat nostaneet vuoden viimeisten kuukausien markkinaolosuhteita paremmiksi kuin edellisellä kvartaalilla.
Norjassa RevPAR-lukuun vaikutti negatiivisesti Oslon ja Bergenin lisääntynyt kapasiteetti, samaan aikaan kapasiteetin kasvu oli vähäistä muilla markkinoilla.

Oikaistu käyttökate nousi verrattuna heikompaan vuoden 2017 neljänteen neljännekseen, johtuen pääasiassa Ruotsin tulosparannuksesta ja Restelin hotellitoimintojen oston vaikutuksista.

Raportoitu osakekohtainen tulos vuodelle 2018 on pienempi kuin viime vuonna, kuitenkin kertaluonteiset kulut pois lukien tulos nousi 7,5 prosenttiin.

Vuoden lopulla Scandic-hotelleilla on 5 655 huonetta kehityshankkeissaan, mikä vastaa 11 prosenttia hotelliportfoliosta – tämä on vakaa pohja saavuttaaksemme vuosittaisen 5 prosentin kasvutavoitteemme.

Restelin hotellitoimintojen oston vaikutukset liikevaihtoon olivat 196 miljoonaa kruunua, marginaalilla 9,1 prosenttia. Investointiaste oli korkea ja vuonna 2019 keskitymme hotellien uudistuksiin.
Olemme aloittaneet toteuttamaan synergiaetuja hallinnossa, myynnissä, markkinoinnissa sekä IT-toiminnoissa. Nyt painopisteemme on markkina-aseman vahvistamisessa Suomessa.

Scandic-hotelleilla on pitkäaikainen positiivinen näkemys markkina-alueistamme, vaikka kapasiteetin kasvulla joissain kohteissa voi olla tilapäisiä negatiivisia vaikutuksia markkinaolosuhteisiin vuoden 2019 aikana. Oslossa kapasiteetti tulee kasvamaan alkuvuodesta 2019, ja Kööpenhaminassa on odotettavissa merkittävää nousua vuoden toisella neljänneksellä. Samaan aikaan tarjonnan kasvu Tukholmassa ja Helsingissä pysyy melko rajallisena vuoden aikana.

Vuoden 2019 ensimmäiselle neljännekselle odotamme kahden prosentin liikevaihdon kasvua johtuen pääsiäisen sijoittumisesta maaliskuulle viime vuonna. Lisäksi huonemäärien lisäys myötävaikuttaa myynnin kasvuun kahdella prosentilla.

Leena