Olympia Kaukomatkatoimisto Anne-Marjut Väänänen

Anne-Marjut Väänänen

Olympia Kaukomatkatoimisto Oy

Anne-Marjut Väänänen on nimitetty 14.11.2019 alkaen Olympia Kaukomatkatoimiston myynti- ja markkinointijohtajaksi sekä johtoryhmän jäseneksi. Aikaisemmin Väänänen on toiminut Travellinkin ja FCM Travel Solutionsin maajohtajana. Väänäsellä on kokemusta myynnin ja markkinoinnin kansainvälisistä johtotehtävistä sekä liiketoiminnan avaamisesta uusille markkina-alueille Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa.
Väänänen on myös Suomen matkatoimistoalan liiton SMAL ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Aventura Lea Simpanen

Lea Simpanen

Aventura Matkatoimisto Oy

Lea Simpanen on 5.11.2019 liittynyt Aventura-tiimiin asiantuntijaksi vahvistamaan vankalla kokemuksellaan räätälöityjen erikoismatkojen suunnittelua ja tuotantoa sekä matkailuliiketoiminnan kehittämistä. Lea tuo tiimiin erityisosaamista mm. golf-, hää- ja luksusmatkojen tuotantoon ja suunnitteluun. Ennen siirtymistään Simpanen toimi Helin Matkojen toimitusjohtajana.

Comgate Toomas Tärk

Toomas Tärk

Helin Matkatoimisto Oy

Helin Matkatoimisto Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi nimitetty 4.11.2019 alkaen pitkän linjan matkailualan ammattilainen Toomas Tärk.
Tärk on aiemmin työskennellyt mm. laivayhtiöissä, Viron matkailun edistämiskeskuksessa Helsingissä, Estonian Golf & Country Clubin edustajana Suomessa, Lehtimäki Groupilla ja viimeksi Comgatella.

Helin Matkatoimiston koko osakekannan omistaa nykyään Estravel-konserni, joka toimii kuudessa eri maassa noin 230 ammattilaisen voimin. Konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli yli 100 miljoona euroa.

Petter Lillvik.

Petter Lillvik

Sunborn Saga Oy

Petter Lillvik on aloittanut Sunborn Saga Oy:n operatiivisena hotellinjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 16.9.2019. Lillvik vastaa Naantalin ja Ruissalon Kylpylöiden ja niihin kuuluvien ravintola- ja kahvilayksiköiden päivittäisestä johtamisesta ja kehittämisestä.

Lillvik siirtyi Sunborn Saga Oy:n palvelukseen Georgiasta, missä hän johti viiden tähden Hotels & Preference Hualing Tbilisi -hotellia ja vastasi ketjun kahdesta Kiinan ja yhdestä Japanin hotellista.

American Express GBT Johan Wilson

Johan Wilson

American Express GBT

American Express Global Business Travel (GBT) on nimittänyt Johan Wilsonin uudeksi Vice Presidentiksi ja General Manageriksi Pohjoismaissa 23.9.2019 alkaen.

Roolissaan Wilson vastaa GBT:n liiketoiminnasta Pohjoismaissa sekä sen kasvusta, kehitysstrategiasta ja asiakassuhteista. Hän raportoi Jason Geallille, joka on Pohjois-Euroopasta vastaava Vice President ja Regional General Manager.

Ennen siirtymistään GBT:hen Wilson toimi yli kymmenen vuoden ajan johtotehtävissä CWT:llä. Hän on ollut siellä mm. Vice President, Nordic Region sekä viimeksi Ison-Britannian ja Irlannin maajohtaja ja Vice President. Aiemmin Wilson on toiminut myös American Expressin rahoitustoiminnoissa kaupallisissa ja strategisissa tehtävissä.

Johanna Karppi.

Johanna Karppi

FINNAIR OYJ

OTK, varatuomari Johanna Karppi, 51, on nimitetty henkilöstöjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.10.2019 alkaen. Hän on toiminut aiemmin Terveystalon henkilöstöjohtajana ja henkilöstöhallinnon johtotehtävissä muun muassa Rautaruukissa ja Orionilla. 

Matikainen Jaana

Jaana Matikainen

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Jaana Matikainen on nimitetty Sokos Hotels konseptikehityksestä vastaavaksi johtajaksi 9.9. alkaen. Jaana siirtyy SOK:lle Nordic Choice Hotelsilta.

Jaatinen Visa

Visa Jaatinen

SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus

Visa Jaatinen on nimitetty liiketoiminnan digitaalisuuden johtajaksi 2.9. alkaen. Aikaisemmin Visa on työskennellyt SOK:n Strategia-yksikössä S-ryhmän digimurroksen edistämisen parissa.

Mika Stirkkinen.

Mika Stirkkinen

FINNAIR OYJ

Finnairin talousjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi on 1.7. 2019 alkaen nimitetty aiemmin Finnairin hinnoittelusta ja tuottojen optimoinnista vastannut johtaja KTM Mika Stirkkinen, 51. Finnair-urallaan Mika on toiminut väliaikaisena talousjohtajana, väliaikaisena kaupallisena johtajana sekä 12 vuotta rahoitusjohtajana. 

TUI Nordic Peik Martin 1

Peik Martin

TUI NORDIC

Peik Martin on nimitetty TUI Nordicin myyntijohtajaksi. Peik aloitti matkailu-uransa myyntipäällikkönä Finnmatkoilla vuonna 1999. Hän toimi Finnmatkoilla myös tuotepäällikkönä ja avainasiakaspäällikkönä sekä toimitusjohtajana vuosina 2008-2012. Peik muutti Ruotsiin vuonna 2012 ja on työskennellyt TUI Nordicissa mm. nimikkeillä Executive Director Online, Business Transformation & IT, CIO TUI Nordic ja viimeksi Director Transformation & Change. Martin aloittaa uudessa tehtävässään elokuun alussa.
Yhtiön nykyinen myyntijohtaja Morten Flamand, siirtyy Norjan MediaComiin.

Private Skies Oy Annika Eerola

Annika Eerola

PRIVATE SKIES OY

Annika Eerola on aloittanut toimitusjohtajana ja partnerina Private Skies Oy:ssä. Yhtiö vuokraa lentokoneita, helikoptereita ja jahteja. Eerolan mukana yhtiöön sulautui myös Menoa DMC, joka hoitaa Destination Management ja Concierge -palveluita erityisesti “high-end” matkailussa.
Menoa DMC:ssä mukana ollut Lisa-Maaria Keskinen siirtyy Private Skiesin hallinnolliseksi johtajaksi.
Annika Eerola on aiemmin työskennellyt mm. Malevin Suomen toimintojen vetäjänä ja Suomi-Seuran Matkatoimiston toimitusjohtajana sekä myynnissä, markkinoinnissa ja partner/incoming asioista vastaavana SAS:lla ja Blue1:ssa. Annika on myös toiminut yksityisjettien ammattilentäjänä Amerikassa, joten kokemusta ja kontakteja matkailusta ja lentotoiminnasta on kertynyt vuosien varrella runsaasti.

Holiday Club Resorts Oy Maisa Romanainen

Maisa Romanainen

HOILIDAY CLUB RESORTS OY

KTM Maisa Romanainen on nimitetty Holiday Club Resorts Oy:n toimitusjohtajaksi 1.7.2019 alkaen. Romanainen on työskennellyt Stockmann Oyj:ssä ja VR-Yhtymä Oy:ssä. Pitkän uransa aikana Stockmannilla Maisa johti tavarataloja ja muita vähittäismyyntiketjuja Suomessa, Venäjällä ja Baltiassa. VR:llä hän on toiminut matkustajaliikennejohtajana. Vastuualueeseen on kuulunut sekä kauko- että lähiliikenne, linja-autoliikenne ja ravintolapalvelut.

VR Group Topi Simola

Topi Simola

VR GROUP

Kauppatieteiden maisteri Topi Simola, 42, on nimitetty VR Groupin matkustajaliikennejohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässä elokuun alussa 2019. Simola on toiminut vuodesta 2017 Cabonline Finland Oy:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa viisi vuotta VR Groupin lähiliikennejohtajana ja kehitysjohtajana.

Finnair Ole Orvér

Ole Orvér

FINNAIR OYJ

Finnairin kaupalliseksi johtajaksi on 1.5. alkaen nimitetty Ole Orvér, (53) . Hän on tehnyt pitkän, kansainvälisen uran eri lentoyhtiöissä, mukaan lukien Qatar, LOT, Air Berlin sekä SAS. Näissä lentoyhtiöissä hän on toiminut pääasiassa strategia- ja verkostosuunnittelun sekä myynnin johtotehtävissä. Viimeksi hän on toiminut lentoliikennealan konsulttina konsultoiden sekä lentoyhtiöitä että lentokenttäyhtiöitä.

Finnair Nicklas Ilebrand

Nicklas Ilebrand

FINNAIR OYJ

Finnairin strategiajohtajaksi on 1.5. 2019 alkaen nimitetty icklas Ilebrand, 38. Hän on aiemmin toiminut Nordeassa pääasiassa strategia- sekä tuote- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä, viimeksi henkilöasiakkaista vastaavan Personal Bankin -liiketoiminta-alueen tuote- ja liiketoiminnan kehitysjohtajana. Sitä ennen hän on toiminut kansainvälisissä konsultointitehtävissä McKinseyllä. Lisäksi hän on ollut useiden eri yritysten hallituksissa.

EF Kielimatkat Juuso Klemola

Juuso Klemola

EF KIELIMATKAT

EF Kielimatkat (EF Education First) on nimittänyt Juuso Klemolan (MBA, M.Sc.) uudeksi maajohtajakseen vastaamaan Suomen liiketoiminnasta. Klemola siirtyy kansainvälisen EF-konserniin KILROY-konsernista, jossa hän toimi Suomen liiketoiminnan kaupallisena johtajana sekä osana konsernin johtoryhmää.
EF:llä Klemola vastaa Suomen kuluttajaliiketoiminnasta, Suomen toimipisteestä sekä kansainvälisen digitaalisen liiketoimintamallin kehittämisestä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minna Sauramaa

FINLANDIA-TALO OY

Myynti- ja markkinointijohtajana vuodesta 2011 lähtien toiminut Minna Sauramaa siirtyi 1.4. alkaen uuteen tehtävään markkinointi- ja asiakaskokemusjohtajaksi. Hänen päävastuualueenaan ovat Finlandia-talon perusparannukseen liittyvät, strategisesti merkittävät liiketoiminnan kehityshankkeet. Hän johtaa lisäksi Finlandia-talon uusien digitaalisten järjestelmäkehityshankkeiden läpivientiä.

Finlandia-talo Johanna Vappula

Johanna Valppula

FINLANDIA-TALO OY

Finlandia-talon myyntijohtajaksi on nimitetty talon sisältä myyntipäällikkö Johanna Vappula, jolla on monipuolinen kokemus kansainvälisestä myynnistä. Vappula vastaa myynnin johtamisesta ja kehittämisestä sekä neljän hengen myyntitiimin esimiestyöstä.

Visit Tampere Jari Ahjoharju

Jari Ahjoharju

VISIT TAMPERE

Visit Tampere Oy:n uudeksi matkailujohtajaksi on nimitetty 1.3.2019 alkaen nykyinen kehitysjohtaja Jari Ahjoharju. Hän vastaa Visit Tampereen operatiivisesta toiminnasta ja sen johtamisesta.
Ahjoharjulla on pitkä kokemus matkailualalta ja hän on aiemmin toiminut mm. Visit Finlandilla, Matkatoimisto Area Oy:ssa ja Linda Line Oy:llä

Timo Hakala.

Timo Hakala

PRIMEHOTELS OY

Timo Hakala (eMBA) on nimitetty Primehotels Oy:n myyntijohtajaksi 1.1.2019 alkaen. Hakala vastaa roolissaan yhtiön myynnistä ja myyntipalvelutoiminnoista. Hakala siirtyi tehtävään SOK Matkailukaupan Ketjuohjauksesta, jossa hän on toiminut useissa myynninjohdon positioissa yli 15 vuoden ajan.

taru-ojaharju-latief_primehotels

Taru Ojaharju-Latief

PRIMEHOTELS OY

Taru Ojaharju-Latief jatkaa Primehotelsin uudistuneessa kaupallisessa organisaatiossa markkinointi- ja viestintäjohtajana ja vastaa 1.1.2019 lähtien Primehotels Oy:n yhtiötason markkinoinnista, sekä brändi- ja viestintästrategiasta. Ojaharju-Latief on toiminut yhtiön myynti- ja markkinointijohtajana vuodesta 2015 lähtien.

Jenni Mahlamäki.

Jenni Mahlamäki

PRIMEHOTELS OY

Jenni Mahlamäki (KTM) on aloittanut Primehotels Oy:n Director of Revenue Management -positiossa 10.12.2018. Jenni on kokenut Revenue Management –ammattilainen, ja on toiminut urallaan mm. Restelin ja Sunborn Groupin Revenue Management -toiminnoissa kehitys- ja tuottojohtamistehtävissä. Jenni siirtyy Primehotelsille Sokotel Oy:n Revenue Managerin tehtävästä.

American Express GBT Christer-Nordlung

Christer Nordlund

AMERICAN EXPRESS GBT   

American Express Global Business Travel (GBT) on nimittänyt marraskuun lopussa Christer Nordlundin GBT:n Pohjoismaiden uudeksi Vice Presidentiksi ja General Manageriksi. Nimitys mahdollistaa GBT:n ja Hogg Robinson Groupin (HRG) sujuvan integraation.

Christer raportoi Jason Geallille, Vice President ja Regional General Manager, Northern Europe.

Aiemmin Christer oli HRG Euroopan General Manager, jolloin hänen vastuullaan oli HRG:n matkapalvelut kaikkialla Euroopassa. Hän tuli yhtiöön vuonna 1998.
American Express GBT vahvisti myös Christer Nordlundin johtoryhmän, johon kuuluvat: Helene Holmberg uudessa yhdistetyssä roolissaan Director ja Head of Sales, Nordic, Anders Bohlin, uudessa yhdistetyssä roolissaan Director ja Head of Client Management, Nordic ja Kirsi Paakkari Director / General Manager, Finland.

Mattias Andersson, joka tähän asti on johtanut HRG:tä Pohjoismaissa, on nimitetty Vice Presidentiksi, Traveller Care, Nordic.

Hotelli Vanajanlinna Marko Majamaki

Marko Majamäki

HOTELLI VANAJANLINNA

Hotelli Vanajanlinnan uudeksi toimitusjohtajaksi on syyskuussa nimitetty Marko ”Maitsu” Majamäki, 54. Majamäki on viimeksi toiminut johtotehtävissä Mercuri Internationalissa. Hän on myös pitkän linjan yritysjohdon konsultti ja valmentaja.
Entinen toimitusjohtaja Pekka Vihma jää yhtiöön osakkaaksi ja hallituksen jäseneksi.

Eurblarp Sriphiromya

Eurblarp Sriphiromya

THAIMAAN TURISTITOIMISTO

Thaimaan turistitoimisto on saanut uuden Pohjoismaiden johtajan. Khun Eurblarp Sriphiromya saapui Ruotsiin kesän lopulla ja on jo ehtinyt käydä Suomessakin.

Khun Eurblarp Sriphiromya, jota tuttavallisemmin Elaksi kutsutaan, on opiskellut kaupunki- ja aluesuunnittelua Chulalongkornin yliopistossa Thaimaassa. Pian valmistumisen jälkeen hän aloitti työt Thaimaan turistitoimistossa, missä on työskennellyt jo 26 vuotta.

Ela on 47-vuotias sinkku, joka rakastaa ruoanlaittoa, leipomista ja käsin kirjontaa.

Thomas Friis Rasmussen

Thomas Friis Rasmussen

BCD TRAVEL

Tanskalainen 45-vuotias Thomas Friis Rasmussen on 1. kesäkuuta 2018 alkaen BCD Travelin uusi Pohjoismaiden Director, Client Management.

Thomas Friis Rasmussenin vastuualueena on asiakkuuksien hallinta (Account Management) Pohjoismaissa. Hänen esimiehenään toimii Saksassa työskentelevä Andreas Voigt, Senior Director Client Management and Strategic Initiatives EMEA. Rasmussen liittyy myös Pohjoismaiden johtoryhmään, jota johtaa Ruotsissa työskentelevä Thomas Ådén, Vice President Nordics.

Thomas Friis Rasmussenilla on yli 20 vuoden kokemus matkailualalta. Hän on työskennellyt muun muassa 7,5 vuotta British Airwaysin palveluksessa Pohjoismaissa, Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa sekä Lontoon pääkonttorissa. Viimeiset 2,5 vuotta Rasmussen työskenteli Amex GBT:ssä, jossa hän vastasi Tanskan alueesta vastaavanlaisessa tehtävässä kuin nyt BCD Travelissa.

Thomasin asemapaikka on BCD Travelin Kööpenhaminan konttori Tanskassa.

SAP Finland kuva Nina Ruokonen

Nina Ruokonen

SAP CONCUR (SAP FINLAND OY)

Nina Ruokonen, OTK, on nimitetty SAP Concurin pohjoismaiden liiketoimintojen kehitysjohtajaksi (Business Development Director) 1.4.2018 alkaen. Ruokonen vastaa roolissaan SAP Concurin liikematkatoimistopartnerisuhteista, Concur Travel, Expense ja Invoice tuotteiden vastaavuudesta asiakastarpeisiin sekä yleisestä SAP Concurin brändin ja tuotteiden näkyvyyden nostosta pohjoismaisella markkinalla.

Ruokonen siirtyi tehtäväänsä Oy BCD Travel Ab:sta, missä hän toimi muun muassa liiketoimintojen kehitysjohtajana kuten myös kaupallisena johtajana. Aiemmin Ruokonen on tehnyt lähes 20-vuoden pituisen uran Nokian ja Microsoftin palveluksessa, muun muassa vastaten globaalista matkahallinnosta ja -hankinnasta, strategisesta ulkoistuksesta, hankintasopimus- ja työsopimusjuridiikasta sekä useista eri epäsuoranhankinnan positioista. Ruokosen vankka liikematkapuolen kokemus vahvistaa SAP Concurin pohjoismaista organisaatiota ja tuo SAP Concurille kaivattua paikallista markkinatietämystä ja -osaamista.

 

Toimitusjohtaja Riikka Arola

Riikka Arola

SUNBORN SAGA OY & SUNBORN CATERING OY

Riikka Arola (FM, MKT) on aloittanut Sunborn Saga Oy:n ja Sunborn Catering Oy:n toimitusjohtajana 14.5.2018.
Arola vastaa Sunborn-yhtiöiden Suomen hotelli- ja ravintolaliiketoiminnan operatiivisista yhtiöistä. Sunborn Saga Oy toimii operaattorina mm. Naantalin ja Ruissalon Kylpylöissä sekä Kuntoutuskeskus Ruissalossa ja Naantalin Kaivohuoneella. Sunborn Catering Oy harjoittaa ravintola-, kahvila- ja cateringtoimintaa sekä ohjelmatuotantoa mm. Logomossa Turussa ja Kulttuuritalolla Helsingissä.
Arola siirtyi tehtävään Viking Linelta, jossa hän johti Turun ja Tampereen alueyksikköä.

Mika Virtanen

Mika Virtanen

SOKOTEL Oy

Solo Sokos Hotel Tornin ja Original Sokos Hotel Helsingin hotellinjohtajaksi on nimitetty Mika Virtanen (49) 1.6.2018 lähtien.Mika on viimeiset kaksi vuotta johtanut Park Inn by Radisson Nevsky Hotellia Pietarissa ja sitä ennen viiden vuoden ajan Radisson Blu Daugava Hotellia Riiassa.

KLM Soili Varpula

Soili Varpula

KLM/Air France

Soili Varpula on nimitetty Air Francen ja KLM:n uudeksi Suomen ja Baltian maiden myyntijohtajaksi. Hänen asemapaikkansa on Helsinki.
Soili Varpula siirtyi Air Francen ja KLM:n palvelukseen Lufthansa Cargosta, jossa hän työskenteli viimeisen kymmenen vuoden ajan muun muassa avainasiakaspäällikkönä ja tiiminvetäjänä.

Qatar Airways Mahesh Paliyath Menon

Mahesh Menon Paliyath

Qatar Airways

Mahesh Menon Paliyath on nimitetty Qatar Airwaysin Suomen toimiston Commercial Manageriksi. Maheshilla on yli 20 vuoden kokemus matkailu- ja ilmailualalta eri yrityksissä. Qatar Airwaysilla hän aiemmin toiminut Sales Managerina Dubaissa ja Commercial Managerina Abu Dhabissa.

AS Tallink Grupp, Paavo Nõgene

Paavo Nõgene

Tallink-konsernin hallintoneuvosto on valinnut Paavo Nõgenen uudeksi konsernin toimitusjohtajaksi ja johtoryhmän jäseneksi 1.5.2018 alkaen. Nykyinen toimitusjohtaja Janek Stalmeister jatkaa Tallink-konsernin johtoryhmän jäsenenä.

Paavo Nõgene on työskennellyt Viron valtion kulttuuriministeriön pääsihteerinä 1.1.2013 alkaen. Ennen tätä Paavo Nõgene toimi Viron suurimman teatterin Vanemuine toimitusjohtajana sekä yksityisyrittäjänä.

Tällä hetkellä Paavo Nõgene on Viron yleisradion ja kansallisoopperan hallintoneuvoston jäsen. Tämän lisäksi hän on seuraavien yritysten hallintoneuvoston puheenjohtaja: SA Estonian Art Museum, SA Estonian Concert, SA Estonian Drama Theatre, SA Theatre Vanemuine ja SA Estonian Film Institute. Lisäksi hän Viron Gambling Tax Boardin jäsen.

Paavo Nõgene on valmistunut Tarton yliopistosta, jossa hän on suorittanut journalistiikan ja viestinnän tutkinnon.

Paavo Nõgenen toimikausi on kolme vuotta. Hän ei omista yhtiön osakkeita.

Imatran kylpylä Kati _Ikävalko

Kati Ikävalko

Imatran Kylpylä

Kati Ikävalko on nimitetty Imatran Kylpylän myyntipäälliköksi. Hän siirtyy tehtävään toimistopäällikön tehtävistä Matkatoimisto Matkapojista.

Finavia Joni Sundelin

Joni Sundelin

Finavia

KTM Joni Sundelin on nimitetty Finavian uudeksi Helsinki-Vantaan johtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2018.

Sundelin on vuodesta 2012 toiminut Finavian liiketoimintajohtajana vastaten maakunnallisesta lentokenttäverkostosta. Lisäksi hänen vastuulleen ovat kuuluneet myynnin ja asiakkuuksien sekä ICT:n johtaminen. Hän jatkaa näissä tehtävissä, kunnes seuraaja on valittu.

Nimityksen yhteydessä Sundelin eroaa Finavian tytäryhtiöiden Airpro Oy:n ja RTG Ground Handling Oy:n hallitustehtävistä.

Sundelin jatkaa Finavian johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtaja Kimmo Mäelle.

Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari siirtyy Helsingin Sataman toimitusjohtajaksi.

Esko Rebstock Radisson Blu Royal

Esko Rebstock

Helsingin Radisson Blu Royal ja Aleksanteri Hotellit

Esko Rebstock on nimitetty General Manageriksi Helsingin Radisson Blu Royal ja Aleksanteri Hotelleihin 1.1.2018 alkaen. Esko siirtyy tehtävään Novotel Zurich Airport Messe hotellista Sveitsistä.

AVIAREPS logo JPG

Tourism Authority of Thailand

Thaimaan edustus Aviarepsille

Tourism Authority of Thailand (TAT) on nimittänyt Aviarepsin uudeksi edustajakseen Suomeen ja Baltiaan.

Thaimaan asioita Suomessa hoitavat Aviarepsin Kiki Koskinen ja Kristina Laak. Heidän lisäkseen Aviarepsin Tukholman toimisto auttaa tarvittaessa.

Aviareps Suomi: saleshel@aviareps.com

Ari Huuskonen

Ari Huuskonen

Olympia Kaukomatkatoimisto

Olympia Kaukomatkatoimiston ammattitaitoisen tiimin vahvistukseksi on kutsuttu johtoryhmän jäseneksi ja uuteen kehitysjohtajan tehtävään 4.12.2017 alkaen Ari Huuskonen (52). Olympiaan Ari siirtyy Primera Travel Groupin Matkavekasta.

”Olen iloinen että Ari liittyi joukkoomme. Hänellä on vankka 30-vuotinen työhistoria ja kokemustausta monenlaisista vapaa-ajan matkustuksen asiantuntija-, esimies- ja johtotehtävistä. Arilla on kokemusta niin laadunvalvonnasta, asiakassuhteista ja poikkeustilahallinnasta kuin matkailun lainsäädännön suunnittelusta ja soveltamisesta. Ari tunnetaan alalla rauhallisena asiantuntijana ja empaattisena kollegana”,  kertoo Olympian toimitusjohtaja Matti Palermaa.

Onnistuminen ei synny itsestään tai sattumalta vaan se ansaitaan määrätietoisella koko organisaation yhteisellä pitkän tähtäimen kehitystyöllä.  Haluamme panostaa organisaation vahvuuteen vakinaistamalla määräaikaisuuksia ja avaamalla yhden täysin uuden tehtävän.  On tärkeää turvata Olympian vahvuus ja kilpailukyky myös tulevaisuudessa, linjaa Palermaa.

Olen erittäin iloinen ja kiitollinen ainutlaatuisesta tilaisuudesta päästä mukaan Olympian kaltaisen menestystarinan luomiseen. Olympian pitkä historia ja arvostettu brändi korkea­laatuisine tuotteineen on vaalimisen arvoista. Tunnen sekä ylpeyttä että nöyryyttä saadessani liittyä Olympian todella kokeneiden ammattilaisten mukavaan joukkoon”, iloitsee Ari Huuskonen.

Ville Haapasaari_Helsingin Satama

Ville Haapasaari

Helsingin Satama Oy

Helsingin Satama Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty maa- ja metsätieteen maisteri Ville Haapasaari, 46.

Viime vuosien ajan Haapasaari on vetänyt Helsinki-Vantaan lentokentän liiketoimintaa erinomaisella menestyksellä. Sitä ennen hän toimi yhteensä 14 vuoden ajan Finnlinesilla mm. liikennejohtajan ja myyntijohtajan tehtävissä. Aiemmin Haapasaari on työskennellyt mm. metsäteollisuuden kuljetusten parissa.

“Uudella toimitusjohtajalla on tehtävään kova palo ja taustallaan paitsi meriliikenteen osaamista, myös todella vakuuttavat tulokset lentokentän johtamisesta. Hän hallitsee kokemuksensa ansiosta erinomaisesti niin public-private -yhteistyön, asiakasrajapinnat kuin isot investoinnitkin”, kertoo sataman hallituksen puheenjohtaja Matti Parpala toimitusjohtajan valintaan vaikuttaneista seikoista.

“Lentoaseman ja sataman liiketoiminnassa näen paljon yhtäläisyyttä. Kokemukseni tuo hyviä lähtökohtia mm. palveluvalikoiman ja matkustajakokemuksen kehittämiseen satamassa. Samalla palaan tuttuun toimintaympäristöön”, Haapasaari kertoo.

Haapasaari aloittaa Helsingin sataman toimitusjohtajana myöhemmin tarkennettavana ajankohtana keväällä.

Timo Peitsalo.

Tomi Peitsalo

Primehotels

Tomi Peitsalo, 54, on nimitetty Primehotels Oy:n toimitusjohtajaksi.

Peitsalolla on mittava kokemus hotellialan johtotehtävistä niin Suomesta kuin kansainvälisestikin. Hän uransa varrella toiminut Arctia-, Scandic- ja Hilton-ketjujen hotellinjohtajana sekä vastannut Palace Kämp -hotellien liiketoiminnasta.

Viime vuodet Peitsalo on toiminut SOK:n kansainvälisten hotelliliiketoimintojen johtajan tehtävissä. SOK:lla hän on vastannut muiden muassa Radisson Blu Suomi -ketjun, Pietarin ja Tallinnan Sokos-hotellien toiminnasta sekä eri kehityshankkeista, kuten Solo Sokos Hotel Torni Tampereen kehittämisestä, konseptoinnista ja lanseerauksesta.

Primehotelsilla Tomi Peitsalon tehtäväkenttä tähtää hotellikonsernin liiketoiminnan kehittämiseen ja markkinaosuuden kasvattamiseen.

Peitsalo on aloittanut tehtävässään 1.10.2017.

Matkavekka Tiina Saari

Tiina Saari

Matkavekka                                            

Matkavekan kaupalliseksi johtajaksi on 13.10. nimitetty FM Tiina Saari. Hän on toiminut viimeksi kuluneet kaksi vuotta Matkavekan tuotantojohtajana. Saari on aloittanut matkailu-uransa Aurinkomatkojen oppaana ja kohdepäällikkönä, toimien mm. Shanghaissa ja Roomassa. Suomeen palattuaan hän toimi Aurinkomatkoilla mm. tuotantotehtävissä, sopimusneuvottelijana sekä operointi-tiimin esimiehenä. Matkavekalle hän siirtyi vuonna 2015.
Matkavekan toimitusjohtaja vaihtui 13.10., kun Primera A/S:n toimitusjohtaja Peter Hornshojista tuli myös Suomen toimitusjohtaja.
Minna Tuorila, joka on ollut yhtiön palveluksessa viisi vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta toimitusjohtajana, on jättänyt tehtävänsä.

CWT Nordic Sanna Raiskio

Sanna Raiskio

CWT Nordic ja CWT Finland 

CWT:n pohjoismainen johtotiimi on saanut lisää suomalaista vahvistusta kun Sanna Raiskio nimettiin maaliskuussa 2017 pohjoismaiden henkilöstöjohtajaksi, HR Director ja Peter Svensson elokuussa 2017 pohjoismaiden talousjohtajaksi, CFO Nordic. Jo aiemmin CWT:n pohjoismaisessa johtoryhmässä on Suomesta ollut mukana Jari Oinonen, Senior Director, Sales.
Sanna, Peter ja Jari ovat myös CWT Finland Oy:n operatiivisessa johtoryhmässä ja heidän lisäkseen tiimiin kuuluvat: Hannu Kallio, Director, Business Process Engineering, Kai Paroma, Manager, Supplier Management and Leisure Travel, Monica Sjöberg-Hakala, Head of Program Management, Katjuska Taht, Director Traveler Services, Johanna Tyynelä, Nordic Marketing Manager ja Katriina Tammi, Operations Manager, CWT Meetings & Events. Katriina on aloittanut CWT:ssä elokuussa 2017.

Royal Caribbean Perttu Kykkänen

Perttu Kykkänen

Royal Caribbean International

Perttu Kykkänen on nimitetty 1.12. alkaen Mari Suihkon äitiysloman sijaiseksi. Perttu vaihtaa risteilybisnekseen hotellipuolelta. Hän on työskennellyt lukuisissa hotellialan työtehtävissä, joista viimeisin oli projektipäällikön tehtävä Kämp Collection Hotels Oy:ssä.

Europcar Tomi Lang

Tomi Lang

Europcar

KTM Tomi Lang on nimitetty Europcarin tulos-ja esimiesvastuulliseksi myyntipäälliköksi sekä johtoryhmän jäseneksi 15.11. Hän vastaa Europcarin Suomen myynnistä ja markkinoinnista. Tomi Langilla on yli 17 vuoden kokemus palveluiden myynnistä suomalaisille ja kansainvälisille organisaatioille. Ennen Europcarille siirtymistä hän on työskennellyt muun muassa useissa myynnin johtamiseen, asiakkuuksien hoitoon sekä palveluiden kehittämiseen liittyvissä tehtävissä.

JarkkoKonttinen

Jarkko Konttinen

Milton Creative

Jarkko Konttinen (MBA) siirtyy Miltton-ryhmän markkinointiin keskittyneen Miltton Creativen toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi.
Konttisella on pitkä kokemus kansainvälisestä markkinoinnista ja hän on toiminut urallaan Finnairin markkinointijohtajana, tuotejohtajana, asiakaskokemusjohtajana sekä liiketoimintajohtajana. Lisäksi Konttinen on toiminut Visit Finlandin ja Finland Promotion Boardin johtoryhmissä sekä oneworld -allianssin markkinointijohdossa.

“Olemme tehneet Jarkon kanssa pitkään yhteistyötä ja seuranneet ihaillen sitä dynaamisuutta ja ammattimaisuutta, jolla hän on luotsannut Finnairin brändin sekä asiakaskokemuksen rakentamista. On harvinaista, että näin kokenut osaaja siirtyy asiakkaan puolelta toimistomaailmaan, joten olemme Jarkon mukaan saamisesta todella innoissamme”, sanoo Miltton Groupin varatoimitusjohtaja Fredrik Heinonen.

”Milttonin kasvu ja koko markkinointiviestintäkentän haastaminen on ollut vakuuttavaa. Olen innolla mukana rakentamassa Milttonista uudenlaista kansainvälistä merkityksellisen markkinointiviestinnän taloa, jossa terävä asiakasymmärrys sekä palvelumuotoilu ja -innovaatiot ovat vahvasti huomioituna. Tulemme hakemaan voimakasta kasvua ja laajentamaan palveluitamme seuraavien vuosien aikana entisestään”, kertoo Konttinen.

Miltton Creative perustettiin vuonna 2014, jonka jälkeen se on kasvanut ja onnistunut luomaan suomalaiseen markkinointiviestintäkenttään uudenlaisen tavan tehdä merkityksellistä ja tuloksellista markkinointiviestintää. Samalla Miltton-ryhmä on investoinut voimakkaasti liiketoimintansa kasvattamiseen laajentamalla palveluvalikoimaansa ja rekrytoimalla huippuammattilaisia yhteiskunnan eri osa-alueilta. Olli Sirén jatkaa Milttonilla osakkaana ja ottaa entistä laajemman roolin Miltton-ryhmän integroitujen markkinointiviestintäkonseptien kehittämisessä.

Apollomatkat Kimmo Rasimus

Kimmo Rasimus

Apollomatkat

Kimmo Rasimus on valittu Apollomatkojen uudeksi Sales Directoriksi. Rasimuksen tausta on matkailualalla, ja hänellä on vankka kokemus charterkentästä Suomessa. Viimeksi hän on työskennellyt Primera Holidaysilla Product Managerina, ja ennen sitä hän on muun muassa vastannut markkinointi- & myyntitiimeistä.
Kimmo Rasimus aloitti Tuomas Luukkosen seuraajana 2.10.

SOK Petri Schaaf

Petri Schaaf

Sokotel

Petri Schaaf on nimitetty Pietarin hotelliyhtiön, OOO Sokotelin toimitusjohtajaksi 1.10. alkaen. Roolissaan Petri vastaa Pietarin Sokos Hotellien liiketoiminnasta ja kaupallisista kehityshankkeista.

SOK Timo Vepsäläinen

Timo Vepsäläinen

Sokotel

Timo Vepsäläinen on nimitetty SOK:n kansainvälisen hotelliliiketoiminnan liiketoimintajohtajaksi 1.11. alkaen. Roolissaan Timo vastaa Suomen Radisson Blu Hotellien, Pietarin sekä Tallinnan Sokos Hotellien liiketoiminnan ohjauksesta ja kehityksestä.
Timo siirtyy tehtävään Primehotels Oy toimitusjohtajan tehtävistä.

Tjäreborg Anu Niemelä

Anu Niemelä

Tjäreborg

Anu Niemelä siirtyy maajohtajaksi Tjäreborgin talousjohtajan paikalta. Anu on toiminut Tjäreborgin talousjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Maajohtajana hän aloittaa 1.10.2017. Anu on työskennellyt aiemmin muun muassa Volvon ja Top-Sportin talouspäällikkönä.

Anu jatkaa maajohtajan toimen lisäksi Tjäreborgin talousjohtajana. Hän on toiminut Tjäreborgin talousjohtajan työn ohella Thomas Cook Northern Europen markkinointiorganisaation talousvastaavana. Anulla on ymmärrystä pohjoismaisen organisaation markkinoinnillisista haasteista ja vankkaa taloushallinnon osaamista useilta eri aloilta.

Aviareps Tapani Kauhanen

Tapani Kauhanen

Aviareps

Tapani Kauhanen on aloittanut Aviarepsillä nimikkeellä General Manager Nordics asemapaikkanaan Tukholma. Hän on työskennellyt yhtiössä myös aiemmin vuosina 1999-2002. Sitä ennen hän on työskennellyt Ruotsissa mm. KLM:llä ja viimeksi Viking Linellä. Kauhanen vastaa Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin GSA-kumppaneiden myynnistä ja markkinoinnista sekä PR-toiminnoista.
Aviareps edustuksia Suomessa ovat
Air Europa, Air Madagascar, Air Namibia, Air TahitiNui, Avianca, Azerbaijan Airlines, Azul, Bangkok Airways, China Southern, Condor, Malaysia Airlines, Oman Air, Primera Air, Royal Jordanian, SunExpress, Xiamenair ja Marriott Hotels.

 

Atlantic Link Frederik

Frederik Andreasson

Atlantic Link/Kimpton Hotels

Atlantic Link on nimittänyt Frederik Andreassonin (26) Kimpton Hotelsien edustajaksi Suomeen ja Skandinaviaan.
Hän on aiemmin työskennellyt mm. oppaana ja viimeksi myynnin parissa kokous- ja tapahtumaosastolla kööpenhaminalaisessa liikematkatoimistossa.
Yhteystiedot: fa@atlanticlink.net, puh. +45 5142 8636

Kimmo Mäki

Kimmo Mäki

Finavia

Lentoasemayhtiö Finavian Oyj:n uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty diplomi-insinööri Kimmo Mäki, 43. Hän aloittaa tehtävässään 1. tammikuuta 2018.

Kimmo Mäellä on laaja kokemus palvelu- ja logistiikka-alalta. Hän on toiminut viimeiset kuusi vuotta Helsingin Satama Oy:n toimitusjohtajana. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Steveco Oy:n ja Stockmann Oyj:n palveluksessa.

– Kimmo Mäellä on vahva kokemus palveluliiketoiminnan johtamisesta ja suurinvestointien menestyksellisestä läpiviennistä. Finavian tulos on huipputasolla, lentoliikenne on voimakkaassa kasvussa ja Helsinki-Vantaalla on menossa yhtiön historian suurin investointiohjelma. Uskon, että Mäen johdolla voimme kehittää Finaviaa yhä asiakaskeskeisemmäksi ja varmistaa yhtiön kannattava kasvu myös jatkossa, sanoo Finavian hallituksen puheenjohtaja Harri Sailas.

– On hienoa päästä työskentelemään Suomen kilpailukyvyn ja saavutettavuuden kannalta merkittävään yritykseen. Odotan innolla, että pääsen kehittämään Finavian ja lentoasemien palveluita. Luotettava ja asiakaslähtöinen toimintatapa, vastuullinen ote ja osaava henkilökunta ovat jatkossakin yhtiön menestyksen kulmakiviä, sanoo Mäki.

Toimitusjohtajan palkitsemisessa noudatetaan valtio-omistajan ohjeita. Uuden toimitusjohtajan kuukausipalkka on 26 000 euroa. Hänen eläke-etuutensa ja -ikänsä määräytyvät työntekijän eläkelain mukaan.

Finavian nykyinen toimitusjohtaja Kari Savolainen, 63, jatkaa johdon neuvonantajana ja jää eläkkeelle ensi vuonna.

Kon-Tiki Arja Kuosmanen

Arja Kuosmanen

Kon-Tiki Tours

Arja Kuosmanen on nimitetty myyntipäälliköksi kotimaiseen, yksityiseen erikoismatkatoimisto Kon-Tiki Toursiin. Arjalla on monipuolinen kokemus liikematkojen ja tapahtumien järjestämisestä sekä vapaa-ajan ryhmämatkojen räätälöinnistä. Arja asuu ja työskentelee pääkaupunkiseudulla ja osittain myös Mikkelin alueella, joten nyt Kon-Tiki Tours palvelee henkilökohtaisesti ryhmänkerääjiä myös Itä-Suomessa.

Simen Opsahl

RCL Cruises Ltd Nordic

Simen Opsahl on nimitetty Head of Sales -tehtävään RCL Cruises Ltd Nordiciin 1.8.2017.
Opsahlilla on 9 vuoden kokemus erilaisista johto- ja myyntitehtävistä Royal Caribbean Cruisesilla sekä aikaisempaa kokemusta myös muualta matkailualalta, kuten Globetrotter (Thomas Cook) ja Wikstrøm Reiser.
Uudessa asemassaan hän on vastuussa Royal Caribbean International, Celebrity
Cruises ja Azamara Club Cruises brändien myynnistä. Hän johtaa koko
pohjoismaiden myyntitiimiä, jonka rakenne pysyy muuten ennallaan.

Lisätietoja: Simen Opsahl, puh. +47 990 26 802, e-mail: sopsahl@rccl.com, tai GM
RCL Nordic, Mats Jacobsson, e-mail: mjacobsson@rccl.com

Marriott Ville Marjamäki

Ville Marjamäki

Aviareps

Aviarepsin uutena Marriott International myyntipäällikkönä aloitti 7.8. (Sales Manager, Global Sales Finland) Ville Marjamäki. Ville on monille alan ihmisille jo tuttu mm. KLM/Air France ajoilta. Ville on ehtinyt hankkimaan kokemusta myös myyntipuolelta messu- ja sisustusalalta. Villen tavoittaa sähköpostilla: Ville.Marjamaki@marriottnordicgsa.com
Aiemmin Marriottia hoitanut Kiki Koskinen keskittyy Aviarepsin maajohtajuuteen ja vastaa yhdessä myyntipäällikkö Kristina Laakin kanssa seuraavista asiakkuuksista: Bangkok Airways, Malaysia Airlines, SunExpress, China Southern, Expedia TAAP, Air Namibia, Royal Jordanian ja Primera Air.

unnamed

Klaus Ek

Original Sokos Hotel Viru

Klaus Ek on nimitetty 21.6.2017 alkaen AS Sokotelin toimitusjohtajaksi ja Original Sokos Hotel Virun hotellinjohtajaksi Tallinnaan. Klaus siirtyy uuteen rooliin Radisson Blu Royal & Aleksanteri Hotellien General Manager tehtävistä.

X